Finančné prostriedky zo zbierky 13. soboty sú na podporu plánovaných projektov cirkvi v jednotlivých častiach sveta.

V druhom štvrťroku 2009 sú finančné dary určené pre Juhoafricko-Indickooceánsku divíziu so sídlom v Irene (Juhoafrická republika). Tvoria ju krajiny: Angola, Botswana, Komory, Kerguelenské ostrovy, Lesotho, Madagaskar, Malawi, Maurícius, Mozambik, Namíbia, Réunion, Svätý Tomáš a Princov ostrov, Seychely, Južná Afrika, Svazijsko, Zambia, Zimbabwe, Ascension, Svätá Helena a ostrovy Tristan da Cunha.

V oblasti pôsobí 2 114 290 členov našej cirkvi, ktorí sa zhromažďujú v 7 242 zboroch. Žije tu 150 641 000 obyvateľov, čo znamená, že na jedného adventistu pripadá 71 neadventistov.

V roku 2009 všetky združenia odvádzajú na tento účel 65 % darov. Ostatné prostriedky sú tento štvrťrok určené na stavebné projekty Slovenského združenia


Milí bratia, sestry a priatelia, účastníci sobotnej školy!

Červenica je jeden z menších, no živých a nenáročných zborov na východnom Slovensku. Spoluveriaci sa už roky zhromažďujú k bohoslužbám v súkromných priestoroch, ktoré vytvorili a radi poskytli miestni členovia. Zbor však nemá miestnosť pre deti a mládež, ani miesto na jedáleň pre tých, ktorí do zboru dochádzajú z okolitých obcí.

Zámerom je odkúpiť a zrekonštruovať budovu, ktorá je na predaj a je v blízkosti miesta súčasného zhromažďovania. Rekonštrukcia bude rozsiahla a pravdepodobne aj s nutnou dostavbou. Odvaha a elán na naplnenie zámeru existuje.

Zbierka trinástej soboty tohto štvrťroku bude príspevkom k realizácii novej modlitebne pre zbor Červenica. Za dobrovoľné dary tejto soboty vám chceme so zhromažďujúcimi sa v červenickom zbore úprimne poďakovať.

S vďakou vaši bratia v Pánovi

Eduard Miškej, hospodár únie
Samuel Ondrušek, hospodár slov. združenia