Finančné prostriedky zo zbierky 13. soboty sú určené na plánované projekty cirkvi v jednotlivých častiach sveta. V 1. štvrťroku 2009 je to na podporu pre Juhoázijsko-Pacifickú divíziu. Túto divíziu tvoria krajiny: Bangladéš, Brunej, Filipíny, Indonézia, Kambodža, Laos, Malajzia, Mjanmarsko (Barma), Singapur, Srí Lanka, Sulawesi (Celebes), Thajsko, Východný Timor, Vietnam, Marshalove ostrovy, ostrov Guam a ďalšie ostrovy. Celkový počet zborov v tejto divízii je 6 240, počet členov je 876 197 a počet obyvateľov je 743 957 000.

V 1. štvrťroku 2009 odvádza Slovenské združenie na tento účel 65 % vybraných prostriedkov. Ostatné prostriedky sú určené na podporu stavebných projektov Moravsko-Sliezskeho združenia.


Nie nám, Hospodin, nie nám, ale tvojmu menu patrí česť pre tvoje milosrdenstvo a pre tvoju vernosť. Žalm 115,1

Viac ako osem rokov sme pre malú kapacitu sály mali dve sobotné bohoslužby. V septembri minulého roka sa začala prestavba a rekonštrukcia cirkevného domu CASD Znojmo. Dnes máme miesta dosť. A modlíme sa o to, aby nás bolo v našom zbore čo najviac – a čo najskôr sa zaplnili aj novovzniknuté miesta.

Sme Bohu vďační, že sme mohli zväčšiť a zmodernizovať priestory slúžiace na oslavu Boha a život cirkvi a zároveň tak prispieť k zlepšeniu vzhľadu centra nášho mesta. Ďakujeme všetkým vám, ktorí ste sa svojimi darmi podieľali na financovaní stavby. Nech Boh bohato požehná vašu štedrosť.

Zdeněk Kogut, kazateľ zboru Znojmo


Úspešné dokončenie jednej stavby znamená príležitosť začať stavebné projekty na ďalších miestach. Po etapách prebiehajú úpravy v zbore Brno – Olomoucká. Pripravuje sa prístavba objektu zboru v Brne – Střední a plánuje sa rekonštrukcia našej budovy v Opave. Veríme, že nám Boh dá príležitosť úspešne zabezpečiť vlastnú modlitebňu aj pre zbor Blansko, ktorý je v našom združení jedným z mála zborov bez vlastných priestorov na bohoslužby.

Ďakujeme za vaše modlitby a pomoc a prosíme o Božie vedenie.

Jaroslav Stejskal, hospodár Moravsko-Sliezskeho združenia